Tiedote opiskeluhuollon kuraattoripalveluista

Info/tarkennus kuraattorin työstä hyvinvointialueilla

Tiedote opiskeluhuollon kuraattoripalveluista

Tästä tiedotteesta löydät ajankohtaiset tiedot opiskeluhuollon kuraattoripalveluista.

Kuraattoripalveluiden siirryttyä hyvinvointialueille (1.1.2023) kuraattoripalvelut ovat säilyneet ennallaan ja niitä tarjotaan edelleen kouluilla ja oppilaitoksissa. Kuraattoreiden yhteystiedot löytyvät Wilmasta.

Kuraattoritoiminta perustuu oppilas- ja opiskelijahuoltolakiin sekä sosiaalihuoltolakiin ja siitä syntyy sosiaalihuollon asiakkuus kuraattoripalveluihin. Palveluiden tavoitteena on tarjota oppilaille ja opiskelijoille varhaista tukea eli tavoitteena on ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä, mutta samalla myös tarjota tukea jo havaittuihin ongelmiin, jotta ongelmat eivät kasaantuisi. Kuraattoripalveluilla tuetaan koulunkäyntiä ja edistetään oppimista. Työskentelyn keskiössä on sosiaalisen hyvinvoinnin luominen, edistäminen ja ylläpitäminen.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle siirtymisen myötä kuraattorikäyntien kirjaaminen osittain muuttuu. Jatkossa kuraattori kirjaa asiakkuuksiin liittyvät asiat sosiaalihuollon asiakasrekisteriin, Saga-asiakastietojärjestelmään. Kuraattoripalveluihin liittyvien asiakastietojen OmaKanta-näkyvyys toteutuu vuosien 2024 - 2025 aikana. Lisätietoa OmaKannasta: Sosiaalipalvelujen tiedot alkavat näkyä OmaKannassa Pohteen asiakkaille - Pohde ja tietosuojasta sosiaalihuollossa: https://pohde.fi/tietoa-meista/tietosuoja/tietosuoja-sosiaalihuollossa/