ma 14.10 Punainen liitu-esitys Akustiikassa 1. ja 2. vuoden opiskelijoille! LUE OHJEET!!

Koskee ryhmiä lh24a, lh24b, lh23a, lh23b, turva24, turva23, mea24, mea23 ja TUVA. Ei koske aikuisryhmiä, eikä osaamisaloja!

TÄRKEÄÄ!

Opiskelijat menevät Akustiikkaan opettajajohtoisesti ma 14.10. Akustiikassa pitää olla klo 10.20. Ruokailu on esityksen jälkeen koululla. 

Lue tämä ohjeistus ja alustus asiasta! Punainen Liitu toteutetaan nyt toisen kerran Ylivieskassa. Ohessa tärkeää asiaa tapahtumasta;

Punainen Liitu -toimintamalli pyrkii omalta osaltaan vaikuttamaan nuorten liikennekäyttäytymiseen. Toimintamallin tavoitteena on herättää nuoret pohtimaan turvallista liikkumista sekä sitä, miten jokainen voi omalla toiminnalla voi vaikuttaa sekä omaan että muiden turvallisuuteen liikenteessä. Toimintamalli koostuu kahdesta osasta:

  1. Punainen Liitu -esityksestä sekä
  2. tämän jälkeen oppilaitoksessa tapahtuvasta opettajan vetämästä purkukeskustelusta.

Punainen Liitu -esityksessä opiskelijoille esitetään videoesitys, jonka pohjalla on todellinen nuorten vakava liikenneonnettomuus. Tarinaa on dramatisoitu, jotta se toimii tarkoituksenmukaisesti opetustilanteessa. Videoesityksen lomassa kuullaan myös pelastuslaitoksen, poliisin ja ensihoitajan kertomuksia omakohtaisista kokemuksistaan ja tuntemuksistaan onnettomuuteen liittyen jossa on ollut mukana nuoria.

Punainen Liitu -esityksessä on tunteita herättävää sisältöä. Esitys konkretisoi nuorille liikenteeseen liittyviä riskejä sekä liikenneonnettomuuksien seurauksia. 

Purkutilaisuus on tärkeä oppimisen näkökulmasta
 

Yhteisen tilaisuuden jälkeen koulussa järjestetään opiskelijoille purkutilaisuus esityksen jälkeen. Liikenneturva toimittaa tätä varten opettajille erillisen ohjeistuksen, jonka avulla purkukeskustelun voi toteuttaa. Purkutilaisuudessa opettaja käsittelee ryhmänsä kanssa esityksen herättämiä ajatuksia ja kokemuksia ja ohjaa opiskelijoita pohtimaan, miten itse voi toimia, jos tilanne liikenteessä uhkaa karata käsistä. Keskeisenä ajatuksena on pohtia nähtyä ja koettua oman itsensä näkökulmasta keskittyen erityisesti siihen, miten voi itse toimia edistääkseen turvallisuutta liikenteessä. Esityksen purku opettajan johdolla jälkikäteen on ehdottomasti tarpeen, jotta oppimiskokemus mahdollistuu.

Esityksen traileri löytyy täältä:        https://www.youtube.com/watch?v=iKx3225A5iQ .

Lisätietoja:

Eero Kalmakoski

[email protected]  ja 0400606277